Чому зросла кількість відмов для в’їзду українців до Польщі

2020.02.07
Чому зросла кількість відмов для в’їзду українців до Польщі

На 25% зросла кількість відмов у в’їзді в ЄС на польсько-українському кордоні в 2019-му, порівняно з 2018-им. Основні причини – відсутність достатньої кількості грошей, щонайменше 300 злотих, чи неможливість підтвердити мету поїздки. Постійне зростання кількості відмов у в’їзді може в майбутньому послужити причиною відмови Україні в безвізовому режимі з ЄС. Про це та багато іншого розповіла у Львові виконавча директорка “Європи без бар’єрів” Ірина Сушко, яка разом із польськими колегами з фонду “Стефана Баторія”,презентувала підсумки проекту про українсько-польський кордон “Побудова безпечних і людяних кордонів”.

“За 2019-ий загальна кількість відмов українцям у перетині польського кордону склала 58,5 тис. Це на 25% більше, ніж у 2018-му. Головна причина – відсутність необхідних для перетину коштів (щонайменше 300 злотих для перебування до 4 днів або 75 злотих на кожен наступний день з понад цього терміну. – PolUkr.net) та підтвердження мети візиту (квитки на літак, бронювання житла, гроші на покупки. – PolUkr.net). Це тривожний сигнал, бо наш безвіз залежить, зокрема, від кількості таких відмов для в’їзду”, – розповіла Ірина Сушко.

За даними організації “Європа без бар’єрів” за 2019-ий, із посиланням на польську Прикордонну службу, на українсько-польському кордоні у 2018-му відмовили у в’їзді близько 46,2 тис. громадянам України. Двома головними причинами були ті ж – брак документів, що підтверджували б мету поїздки та відсутність достатньої кількості коштів.

Крім цього, серед поширених причин – відсутність чинної візи чи дозволу на проживання (5829), відсутність невикористаних днів у рамках 180-денного періоду (5786), наявність запису щодо особи у Шенгенській інформаційній системі (5995). Також були випадки, що особи намагалися перетнути кордон без чинного документа для подорожі. Наприклад, закордонного паспорта (94).

Реклама:


Україна - Польша 

Веземо: Івано-Франківськ - Львів - Замосць - Більськ-Підляський - Люблін - Варшава - Білосток - Августов - Сувалки

(Zamosc - Bielsk Podlaski - Lublin - Warszawa - Białystok - Augustów - Suwałki)

Виїзд - 2...3 рази на тиждень, беремо передачі, тел.: (098) 584 00 55 (+Viber)


Потрібно недорого, і швидко в Європу?
Чи з Європи в Україну?

Замов дзвінок через Форму тут >>> або телефонуй:
+ 38(098)584 00 55 (+ Viber)

Без жодних предоплат!

Робота