Кожна 10 фірма у Польщі запланувала взяти у найм українця!

2020.06.17
Кожна 10 фірма у Польщі запланувала взяти у найм українця!

Польські компанії все більше розраховують на робочу силу з України, на це розраховує кожна десята фірма.

Про це свідчать результати останнього опитування «Барометр польського ринку праці» від компанії Personnel Service, передає «Польське радіо».

Результат опитування показав, що в I кварталі 2020 року 35% великих польських компаній використовували робочу силу з України. У числі середніх і малих підприємств таких було менше — 12% і 10% відповідно.

Більшість роботодавців позитивно або нейтрально ставляться до працівників з України – 89%. Негативно ставляться до працівників з України лише 2%.

Близько 72% респондентів-поляків заявили, що український працівник однаковою мірою компетентний, як і польський.

Якості, за які роботодавці високо цінують працівників з України – це, насамперед, працьовитість, висока адаптивність до робочого середовища, швидке вивчення мови та створення позитивної атмосфери. Роботодавці також цінують українських робітників за скромність.

Тим не менше, найближчим часом українцям буде дещо складніше знайти роботу в Польщі. Польські компанії, які шукають працівників на тимчасову роботу, почали працевлаштовувати поляків, які повертаються з країн західної Європи.

Контекст. Майже 80% українців, у яких є бажання повернутися на роботу за кордон, хочуть отримувати понад $1 тис., 10% розраховують отримувати не менше $2 тис., а 21% готові працювати за зарплату менше $1 тис.

У той же час, 20% українців, що працювали за кордоном, не хочуть повертатися на заробітки.

 


Потрібно недорого і швидко в Європу?

Чи з Європи в Україну?
Заповни коротку Форму  і ми позвонимо або:

тел.: + 38(098) 584 00 55 (+ Viber)


Потрібно недорого, і швидко в Європу?
Чи з Європи в Україну?

Замов дзвінок через Форму тут >>> або телефонуй:
+ 38(098)584 00 55 (+ Viber)

Без жодних предоплат!

Робота