ЄС розробив інтерактивну карту для тих, хто хоче в’їхати в Європу. Слідкуйте куди пускають.

2020.06.18
ЄС розробив інтерактивну карту для тих, хто хоче в’їхати в Європу. Слідкуйте куди пускають.

Європейський союз розробив сайт, на якому відображена інтерактивна карта країн Європи. Кожен, хто зайде на цей сайт – може отримати вичерпну інформацію стосовно того, які пропускні режими діють в кожній країні окремо, кого та чи інша країна пускає чи не пускає на свою територію а також інша інформація стосовно дії певних обмежень чи зняття їх.

Карта обмежень в’їзду (подорожей) по ЕС доступна за посиланням www.reopen.europa.eu/en

Сайт доступний англійською мовою та мовами країн ЄС.

Якщо у вас погано з англійською, ви завжди можете скористатись сервісом Google Translate та перекласти текст на українську

Для прикладу, можна обрати Італію за посиланням тут: www.reopen.europa.eu/en/map/ITA

Коротка інструкція, як користуватись картою:

Оберіть країну, поїздка в яку вас цікавить, або можете клікати мишкою по карті на країну
З права у вас відобразиться бічна панель з 4-ма синіми іконаками:

Info

Travel

Servises

Health and safety

Натиснувши на одну з верхніх синіх іконок ви бачитимете один зрозділів, де містяться додаткові іконки:

  • синім кольором в розділі «Info»
  • зеленим, жовтим чи червоним - в розділі «Travel»
  • зеленим, жовтим чи червоним - в розділі «Travel»
  • зеленим, синім, червоним чи сірим – в розділі «Health and safety»

Обравши певну країну (для прикладу – Італію) ви бачитимите таке:

Де зелні іконки в правій бічній панелі означають, що дозволене пересування по Італії автомобілями, поїздами, літаками.

Жовта іконка корабля означає що обмежений в'їзд по морю з тих країн, які виділені тим же жовтим кольором на карті що і іконка корабля.

якщо ви натисните на червону іконку земної кулі, побачите таку картину по Італії:

В бічній панелі зявляється текст:

"As a third-country national coming from outside the EU and Norway, Switzerland, Iceland and Liechtenstein, may I enter this country without exceptional restrictions?

NO

Until 30 June travel from / to countries other than European Union member states, States parties to the Schengen agreement, United Kingdom, Andorra, Monaco, Vatican City State and the Republic of San Marino are not allowed, except for proven reasons of urgency, work, health, or to return to one's home / residence. From 3 June, travellers coming from countries other than those listed above will continue to be subject to 14-day fiduciary isolation and self-certification of the reasons of absolute urgency, work or health for which they must enter Italy."

Що грубо означає таке:

"Чи може громадянин третьої країни, який приїжджає за меж ЄС та Норвегії, Швейцарії, Ісландії та Ліхтенштейну, чи можу я в'їхати до цієї країни (Італії) без обмежень?

НІ

До 30 червня поїздки з / до країн, що не є країнами-членами Європейського Союзу, державами-учасницями Шенгенської угоди, Великобританія, Андорра, Монако, Ватиканська міська держава та Республіка Сан-Марино вїзд в Італію заборонено, за винятком доведених причин терміновості, роботи здоров'я, або повернутися додому / місця проживання. З 3 червня мандрівники, які приїжджають з інших країн, ніж перераховані вище, проходитимуть 14 днів ізоляції та потрібне буде доведення причин абсолютної терміновості, роботи чи здоров'я, через які вони повинні в'їхати до Італії."

По аналогії - інші країни, можливо трішки заплутано, проте розібратись з цією картою, та дозволами/обмеженнями кожної конкертної країни цілком реально. І нагадуємо ще раз: в допомогу вам перерекладач від Гугл за посиланням: https://translate.google.com/ - копіюйте текст з сайту, який не розумієте, та перекладайте (користуватись даною картою зручніше з персонального комп'ютера чи ноутбука). Дані по різним країнам Європи - оновлюються на цьому сайті доволі швидко, - тому думаємо наша стаття допоможе вам контролювати ситуацію, що відбувається на сьогодні з поїздками в Європу. Бажаємо вам приємної та безпечної подорожі!

УВАГА! При копіюванні матеріалу данної статті посилання на www.debus.com.ua - обов'язкове! 


Потрібно недорого і швидко в Європу?

Чи з Європи в Україну?
Заповни коротку Форму  і ми позвонимо або:

тел.: + 38(098) 584 00 55 (+ Viber)


Потрібно недорого, і швидко в Європу?
Чи з Європи в Україну?

Замов дзвінок через Форму тут >>> або телефонуй:
+ 38(098)584 00 55 (+ Viber)

Без жодних предоплат!

Робота