Українцям дозволять мати два паспорти

2020.02.11
Українцям дозволять мати два паспорти

Міністерство закордонних справ України розробляє законопроект про надання подвійного громадянства. Розробляється норма, що дозволяє українцям мати два паспорти.

Віце-прем'єр міністр зазначив, що надаватимуться подвійне громадянство буде етнічним українцям, які проживають за кордоном. Він додав, що ініціатива дозволить мільйонам людей зберегти зв'язок з Україною.

"Так склалося, що мільйони людей виїхали. І ми повинні зберегти їх зв'язок з Україною. І паспорт, громадянство - одне з таких сполучних ланок. Я радий, що є еволюція в цьому питанні. І сподіваюся, що воно буде підтримано суспільством, тому що заборона на подвійне громадянство був створений в одному контексті, а зараз контекст зовсім інший ", - сказав Кулеба.

У Державній міграційній службі дозволять громадянам мати два паспорти, втім «єдине громадянство» залишиться у Конституції України.

Про це заявив керівник Державної міграційної служби, Максим Соколюк в інтерв’ю «Європейській правді».

«Президент Зеленський не раз про це говорив. І перший крок вже зроблений — президентський законопроєкт №2590 поданий на розгляд до Верховної ради. Цей документ, певно, ще має дискутуватися у парламенті, він може бути змінений. Не виключено, що будуть і додаткові проєкти з цього питання», — сказав Соколюк.

За його словами, як саме буде оформлена нова процедура зараз саме визначають. Утім, вже зрозуміло, що конституційна норма про «єдине громадянство» збережеться.

«Вона означає, що ми і далі будемо сприймати таких людей як громадян лише України, не зважаючи на те, чи мають вони також паспорт іншої держави. А зміна буде у тому, що ми не будемо вимагати виходу з іншого громадянства для отримання українського паспорта», — говорить голова ДМС.

Завдяки цьому хочуть заохотити трудових мігрантів повертатися в Україну.

Соколюк додає, що будуть обмеження щодо країн міграційного ризику, до яких належить і держава-агресор.

Серед умов отримання українського паспорта планують впровадити сертифіковану перевірку знань української мови та історії. Також пропонують запровадити присягу і за її порушення, позбавляти громадянства.

<p><strong>Реклама:</strong></p>

<hr />
<h2>Україна - Німеччина</h2>

<h3>Веземо в усі найбільші міста Німеччини:</h3>

<p>Берлін, Гамбург, Мюнхен, Кельн, Франкфурт-на-Майні, Штутгарт, Дюссельдорф, Дортмунд, Ессен, Лейпциг</p>

<p>Berlin, Hamburg, München, Köln, Frankfurt am Main, Stuttgart, Düsseldorf, Dortmund, Essen, Leipzig</p>

<h3>Виїзд щотижня, беремо передачі, тел.: (098) 584 00 55 (+Viber)</h3>

<hr />

Потрібно недорого, і швидко в Європу?
Чи з Європи в Україну?

Замов дзвінок через Форму тут >>> або телефонуй:
+ 38(098)584 00 55 (+ Viber)

Без жодних предоплат!

Робота