Особливості перетину кордону для заробітчан, що прямують в Росію

2020.06.23
Особливості перетину кордону для заробітчан, що прямують в Росію

У зв’язку з епідемією COVID-19 ускладнилось транспортне сполучення з Російською Федерацією. З 17.03.20 року Україна заборонила автобусне сполучення через свої кордони, а з 18.03 РФ закрила свої кордони. Але повернутись додому українцям все ж можливо. Для цього потрібно добратись до пункту пропуску з Україною та пройти його в пішому порядку.

Варто сказати, що відповідно до розпоряджень КМУ №589-р від 20.05.20 року тимчасово припинено пішохідне сполучення через державний кордон України в наступних пунктах пропуску суміжних з РФ - Мілове, Гоптівка, Бачівськ, Юнаківка та Сеньківка. Тому далі з нейтральної зони вас перевезуть через державний кордон України  спец автобусом або іншим транспортом. При його проходженні необхідно буде погодитись на проходження 14-ти денної обсервації з використанням додатку «Дій вдома». Варто додати, що перед кожним українським пунктом пропуску працює санітарно-контрольний пост, на якому вам обов’язково виміряють температуру тіла. Якщо вона буде підвищена – транспорт та пасажирів відправлять на спец майданчик, де далі будуть працювати медики за затвердженим протоколом дій. Якщо ж температура в межах норми – транспорт прямує на територію КПП.

Проте і тут порядок прикордонного оформлення змінено – у спеціальну базу будуть заносити всіх приїжджих з вказанням:

  • Звідки прямує особа,
  • На якому авто прибула,
  • Хто їхав в машині
  • Де в Україні буде перебувати самоізоляцію впродовж 14 діб.

З 20 травня не потрібно підтверджувати письмово згоду на самоізоляцію. Достатньо завантажити мобільний додаток «Дій вдома», зареєструватись в ньому та показати це прикордоннику. Це варто зробити завчасно, щоб пришвидшити процедуру проходження кордону України, хоча можна зробити і на самому КПП.

Читайте також:

У 2020 році для перетину кордону з Росією знадобиться закордонний паспорт
На роботу до Росії: чим вабить Москва українських заробітчан
Заробітчани, що їдуть в Росію відтепер їздитимуть за закордонними паспортами

Варто додати, що за проходженням самоізоляції здійснюється контроль шляхом періодичного надходження запиту в даній програмі, у відповідь на який необхідно надіслати фото з місця обсервації. В противному випадку на перевірку приїзджатимуть правоохоронці.

Читайте також: У 2020 році для перетину кордону з Росією знадобиться закордонний паспорт

Реклама:


Потрібно недорого доїхати в Росію?

Ми допоможемо вам добратись з будь-якої точки РФ,

перетнути кордон та доставимо Вас додому.

+380685410430 (+Viber)


Потрібно недорого, і швидко в Європу?
Чи з Європи в Україну?

Замов дзвінок через Форму тут >>> або телефонуй:
+ 38(098)584 00 55 (+ Viber)

Без жодних предоплат!

Робота