Українець розказав як відбувається обсервація та карантин в Польщі

2020.06.29
Українець розказав як відбувається обсервація та карантин в Польщі

Багатьох з нас цікавить, як саме відбувається обсервація і карантин в Польщі для заробітчан з України. Є випадки, коли українці в Польщі порушували обсервацію і їх притяхували до кримінальної та адміністративної відповідальності. Саме через незнання  правил встановлених польським урядом українці потрапляли у неприємні ситуації.

Українець Анатолій Попівняк вирішив розповісти, як він особисто відбував обсервацію і карантин у Польщі, повідомляє “Це моя Україна“.

Отже, Анатолій розповідає що на нього чекало починаючи від проходження кордону з Польщею і аж до заканічення терміну карантину:

“Хочу поділитись своєю історією проходження карантину в Польщі.

Кордон: пройшли на диво швидко, дали листочок щоб записати свої дані місця проходження карантину і номер телефону, карантин починається з наступного дня після проходження кордону.

Прибуваєте на місце, скачуєте програму <kwarantanna domowa>. Там вводите свій номер телефону і приходить підтвердженя, є там завдання. Нам приходило два рази на день, щоб обов’язково виконувати.

Скажу по власному досвіді, що це не обов’язково, я часами пропускав, але не спеціально. Дзвонив на гарячу лінію вони сказали що нічого страшного поліція перевірить.

Поліція приходила один раз в день переважно дзвонили в домофон ну і бувало, що треба було вийти на балкон за номером телефоном, також дзвонили коли підходили до будинку.
Якщо вивчити систему як це все працює то можна вийти на закупи чи погуляти, але нікому не рекомендую.

На квартирі ніхто не перевіряє скільки нас там живе, так що самі робіть висновки.

Наткнувся на інформацію що на 7 день можна зробити тест і якщо все ок, то знімають з карантину. БРЕХНЯ. Принаймні на даний час на 8 день карантину приходить смс що 10-11 дня карантину можна пройти безкоштовно тест якщо все ок то знімають з карантину.

Так як я на дивився відео, начитався, то вже з 6 дня почав всім дзвонити, чи то можливо, казали чекайте смс, прийшло на 8 день. Я подумав що подзвоню там на 9 день, як виявилось на 10 день все було зайнято, але все таки нас записали на цей тест.

У 8 годині ранку 10 дня обсервації вже були там на місці, була черга, чекали 2 год зайшли заповнили бланк, поміряли температуру, взяли мазки з горла,носа і відпустили. Результат сказали що буде на другий день вечером щоб їм позвонити.

Ми вже пожаліли що приїхали, бо це все так тянулось що просто не передати слів, але результати прийшли на телефон з кодом доступу до аналізів. Результат був негативним, ми втішились от думаємо все вже можна виходити на вулицю.

Я подумав, що інформацію треба перевірити і звоню на гарячу лінію 800 190 590 вони мені кажуть що ми не зняті з карантину, що треба дзвонити в місцевий санепід.

Звичайно, я вже того вечора не дозвонився, подзвонив 11 дня карантину, ну дуже важко дозвонитись там також свої пріколи, але все ж я з ними договорився, що треба було скинути всі наші дані їм на пошту і аналізи, а тоді ще раз позвонити до них і наголосити, що я скинув щоб вони знайшли і взяли в оброботку.

Після цього вони сказали що дані є і щоб я чекав рішення. Вони прийшлють мені на емейл.
Рішення отримав 11 дня карантину ввечері, про завершення карантину.”

От така історія проходження карантину українця.


Потрібно недорого, надійно і швидко в Європу?

Чи з Європи в Україну?
Заповни коротку Форму  і ми позвонимо або:

тел.: + 38(098) 584 00 55 (+ Viber)


Потрібно недорого, і швидко в Європу?
Чи з Європи в Україну?

Замов дзвінок через Форму тут >>> або телефонуй:
+ 38(098)584 00 55 (+ Viber)

Без жодних предоплат!

Робота