Скільки заробляє далекобійник в Німеччині?

2020.02.11
Скільки заробляє далекобійник в Німеччині?

Робота в транспортній галузі - це важкий хліб. Брак водіїв вантажівок стосується всієї Європи, включаючи Німеччину, де середня заробітна плата далекобійника є однією з найвищих в ЄС. Що, крім гідної зарплати, дозволить затримати зайнятих в галузі і залучити нових?

«У Німеччині не вистачає близько 45 тис. водіїв, але ця цифра може різко зрости в найближчі кілька років, якщо нічого не зміниться в галузі. З іншого боку, можливість значного підвищення заробітної плати водіїв обмежена», - йдеться в повідомленні німецького транспортного порталу dvz.de.
Водії заробляють найбільше в Мюнхені (2625 євро брутто) і найменше в Саксонії. На наведеній вище карті видно чітка різниця в заробітній платі водіїв з сходу і заходу країни. Це можна пояснити тим, що переважна більшість експортерів базується уздовж західного кордону Німеччини.

Що можуть зробити перевізники?

«Однак недавні колективні договори показують, що галузь може зробити для водіїв набагато більше, ніж тільки підвищення винагороди. Інші фактори, такі як атмосфера в компанії, мають для них велике значення », - повідомляє dvz.de.

За даними порталу, водії вважають за краще вибрати роботу за менші гроші в компанії з хорошою атмосферою, ніж за великі гроші в компанії, де немає згоди і хороших відносин.

Dvz.de радить, які умови повинні бути виконані для того, щоб професія далекобійника знову стала привабливою:

1. Водії заслуговують на повагу і справедливе обслуговування в пунктах навантаження і розвантаження, а також дотримання балансу між роботою і особистим життям.

2. Освітній профіль повинен бути змінений, щоб молоді люди були готові працювати за кермом вантажівки.

3. Необхідно змінити імідж водія. Він потребує перегляду, беручи до уваги зміни в професії, пов'язані зі збільшенням оцифровки.

4. Німецька дорожня і паркувальна інфраструктура також потребує поліпшення. Повинні бути створені нові привабливі для водіїв автостоянки. Необхідно поліпшити управління дорожніми роботами.

5. Оцифровка логістики принесе багато переваг, наприклад, скорочення часу очікування розвантаження чи завантаження і поліпшення співпраці між учасниками логістичного ланцюжка, що поліпшить умови роботи водіїв.

Чи підвищить, на ваш погляд, реалізація вищевказаного плану з 5 пунктів привабливість професії водія? А може бути, у вас є інші пропозиції щодо поліпшення умов праці в транспорті?

Для статті використанні матеріали порталу Trans.info

Потрібно недорого, і швидко в Європу?
Чи з Європи в Україну?

Замов дзвінок через Форму тут >>> або телефонуй:
+ 38(098)584 00 55 (+ Viber)

Без жодних предоплат!

Робота