Німеччина запровадила обов’язкове тестування подорожніх на коронавірус

2020.08.08
Німеччина запровадила обов’язкове тестування подорожніх на коронавірус

З 8 серпня усі подорожні, які повертаються до Німеччини з країн з підвищеним ризиком зараження коронавірусом, мають пройти тест. У разі непроходження тесту загрожує чималий штраф, повідомляє Deutsche Welle

У Німеччині із суботи, 8 серпня, запроваджено обов'язкове тестування на коронавірус для всіх мандрівників, які повертаються з країн з підвищеним ризиком зараження. У подорожніх є два варіанти: пройти тест на COVID-19 перед приїздом до Німеччини, або вже після прибуття упродовж трьох діб. 

Перший варіант передбачає проходження тесту на коронавірус за власні кошти у країні, з якої особа мандрує до Німеччини. Тест треба пройти не більш ніж за 48 годин до відправлення до ФРН. Результати тесту мають бути перекладені англійською або німецькою мовою.

Дізнатись ВАРТІСТЬ доїзду до однієї з країн Європи можна тут >>>

Другий варіант: пройти тест безкоштовно вже у Німеччині впродовж 72 годин з часу прибуття. У ФРН тест можна пройти в аеропортах або в лабораторіях чи медичних закладах.

Крім того, зберігається правило 14-денного карантину відразу після приїзду до Німеччини. Його треба дотримуватися тим мандрівникам, у яких поки ще немає негативного результату тесту на COVID-19.

За даними міністерства охорони здоров'я ФРН, як правило час очікування на результат тесту становить від 24 до 48 годин. У разі позитивного результату лабораторія повідомляє про нього безпосередньо у відділ охорони здоров’я органу місцевої влади, і така особа повинна перебувати на карантині до 14 днів.

Водночас негативний результат тесту означає, що карантин у більшості федеральних земель не потрібен, пояснює міністерство охорони здоров'я ФРН.

Якщо після приїзду до Німеччини у мандрівників ще немає негативного результату тесту, вони повинні піти на двотижневий карантин. Його можна буде достроково припинити після отримання негативного результату тесту.

Мандрівники самі повинні відправити результати тесту у місцевий відділ охорони здоров'я. Якщо подорожні не пройдуть тест на коронавірус, їм загрожує штраф до 25 тисяч євро. Утім, розмір штрафу має бути співмірним, зазначають у міністерстві. Примусові тести не передбачено.

За даними міністерства,  зараз у ФРН існує можливість проводити 1,2 мільйона тестів щотижня, втім, роблять лише близько половини від цієї кількості.

До країн та територій з підвищеним ризиком зараження Інститут імені Роберта Коха відносить як держави, так і окремі регіони (наприклад, у країнах ЄС), де за останніх сім днів зафіксовано понад 50 нових випадків інфікування коронавірусом на 100 тисяч жителів. До списку включена переважна більшість країн світу, які не входять у ЄС (Україна, Росія, США, Ізраїль, інші), так і окремі регіони в таких державах ЄС як Іспанія, Румунія, Бельгія та Болгарія.  

Нагадаємо, з 1 серпня жителі Німеччини при поверненні з інших країн можуть добровільно пройти безкоштовний тест на коронавірус протягом 72 годин після прибуття. Тест можуть здати усі охочі, у тому числі й ті, які не мають ознак інфікування коронавірусом.

Раніше частина німецьких аеропортів запровадила безкоштовне тестування на коронавірус для подорожніх, що повертаються з країн із підвищеним рівнем зараження. Їхні результати у землі Північний Рейн-Вестфалія викликали стурбованість: виявилося, що близько 2,5 відсотка мандрівників були інфіковані.

Потрібно недорого, і швидко в Європу?
Чи з Європи в Україну?

Замов дзвінок через Форму тут >>> або телефонуй:
+ 38(098)584 00 55 (+ Viber)

Без жодних предоплат!

Робота