Водіїв автобусів та вантажівок хочуть змусити знову здавати на посвідчення

2020.09.01
Водіїв автобусів та вантажівок хочуть змусити знову здавати на посвідчення

Вже з'явився відповідний проєкт постанови.

Міністерство інфраструктури України запропонувало внести зміни в порядок підтвердження професійної компетентності водіїв транспортних засобів, які надають послуги з перевезення пасажирів і вантажів.

Про це йдеться на офіційному сайті органу.

Пов'язано це з тим, що останнім часом почастішали ДТП за участю перевізників. Причому 85% з них виникають через помилки водіїв, пов'язаних з необізнаністю або відсутністю належних навичок, а також порушення ними законодавства.

У порядку йдеться про те, що усі водії автобусів та вантажівок будуть змушені не тільки один раз перездати на права, а й періодично (раз на п’ять років) знову проходити навчання та складати іспити. 

"Водії транспортних засобів, які до набрання чинності цим наказом отримали посвідчення водія категорій С, СЕ, С1, С1Е, D, DE, D1, D1E, проходять періодичні підготовчі курси. Підтвердження професійної компетентності водіїв здійснюється шляхом складання тесту після проходження підготовчих курсів у Навчальному центрі.

Необхідних знань, умінь і  навичок водії набувають за допомогою теоретичних і практичних занять за очною, дистанційною, або у поєднанні таких форм здобуття освіти. Підготовка водіїв за початковою програмою може проводитись за дуальною формою здобуття освіти.

Тривалість підготовчих курсів, залежно від програми підготовки, становить від 35 до 280 навчальних годин", - написано в проєкті постанови.

Що стосується іспиту, то в ньому буде близько 60 питань, на які й потрібно відповісти, щоб підтвердити свою кваліфікацію. Проєкт наказу наразі перебуває на стадії обговорення.

Джерело: ТСН 

Потрібно недорого, і швидко в Європу?
Чи з Європи в Україну?

Замов дзвінок через Форму тут >>> або телефонуй:
+ 38(098)584 00 55 (+ Viber)

Без жодних предоплат!

Робота