Повернення податків в Польші у 2020 році

2020.02.27
Повернення податків в Польші у 2020 році

До 30 квітня, 2020 року необхідно подати податкові декларації. Проте, багато українців-заробітчан цікавить питання коли вони можуть очікувати на повернення податків згідно польського законодавства у 2020 році. В більшості – все залежить від того, коли декларація буде подана і в якій формі.

 

Коли можна подати податкову декларацію за 2019 рік?

Подати декларацію про доходи отримані в Польщі необхідно до 30 квітня 2020 року. Винятком з цього правила можуть бути особи, що ведуть бізнес в Польщі і обкладаються податком у вигляді одноразової оплати при отриманні доходу від оренди. Дані особи повинні подати декларацію до 2-го березня.

Багато людей в останній момент згадують за декларації і розрахунки з податковою службою, але відкладати це не варто, - чим швидше ви подаєтє податкову декларацію, тим рініше ви отримаєте повернення податків у 2020 році.

Форма подачі декларації

Декларацію можна надіслати особисто або відправити її поштою (у паперовій формі) або скористатись послугою Twój e-PIT (але це не стосується підприємців). З іншого боку підприємці можуть подавати традиційним способом (на папері) або подавати PIT через інтернет – використовуючи відповідну програму або електронну декларацію.

Декларації можуть подаватись в паперовій формі з 1-го січня. З 15-го лютого стає доступним сервіс Twój e-PIT. Що стосується повернення податку для підприємців і до того часу, коли вони зможуть подати свій податок з прибутку, «датою початку» в цьому році також є 15 лютого. Теоретично вони можуть надати свої декларації PIT раніше, але це не вплине на дату, яку податкова інспекція прийме в якості «дати отримання податкової декларації». Таким чином раніша дата подачі не означає що підприємець швидше отримає повернення податку у 2020 році.

Повернення податку у 2020 році: які терміни у податкової служби?

Так коли ж чекати повернення податків в цьому році згідно правил?

Незалежно від форми подачі документів в PIT, якщо ми зробимо це в період з 1-го січня по 17-е лютого, повернення податку має бути здійснено до 1 квітня. Це єдиний випадок коли форма подачі не має значення.

З 17 лютого по 30 квітня, якщо ми подамо декларацію в електронному вигляді, ми отримаємо повернення податку на протязі 45 днів з моменту подачі. Проте, якщо декларація буде подана в той же період (1-го січня по 17-е лютого) в паперовій формі, то у податкової інспекції буде до 3-х місяців на повернення податку.

Податкові органи також будуть мати той же період повернення податку, якщо ваша декларація буде автоматично прийнята сервісом e-PIT. Це відбувається коли ми не робимо ніяких додаткових записів (наприклад не потрібно жодних податкових пільг) і ми не приймаєм заяву, підготовлену системою. В цьому випадку дата подачі PIT – 30 квітня, тобто останній можливий день. Тобто, в даному випадку повернення податку буде виконано через 3 місяці, рахуючи з 30.04.2020 р. і до максимального строку повернення 31.07.2020 року.

Є декілька способів отримати повернення по податкам у Польші:

  • поштовий переказ, за адресою, вказаною в податковій декларації
  • за запитом у касі податкового органу
  • на банківський рахунок: для цього заповнюється бланк ZAP-3 zgłoszenie aktualizacyjne osoby fizycznej będącej podatnikiem (якщо немає pesel, і є NIP, то NIP-7 або CEIDG-1) та передається в Urzad Skarbowy. Дану інформацію не треба подавати щорічно. Вам повторно це треба буде необхідно зробити тільки в тому випадку, якщо змінився номер банківського рахунка.

Якщо повернення податку відбудеться шляхом поштового переказу то від суми буде утриманий 1% комісії + 5,2 злотих. Тому вигідніше повертати кошти на банківський рахунок.

Щоденні перевезення Україна - Польша та Польша - Україна:

Усі міста Німеччини а також Німеччина Україна:

Потрібно недорого, і швидко в Європу?
Чи з Європи в Україну?

Замов дзвінок через Форму тут >>> або телефонуй:
+ 38(098)584 00 55 (+ Viber)

Без жодних предоплат!

Робота