Закриття в’їзду у зв’язку зі спалахом коронавірусу. Що треба знати? Перелік країн

2020.03.02
Закриття в’їзду у зв’язку зі спалахом коронавірусу. Що треба знати? Перелік країн

У зв’язку зі спалахом у світі коронавірусу (2019-nCoV) деякі країни закрили або обмежили в’їзд осіб, які можуть виявитися його носіями. Однак не усі подорожуючі володіють інформацією стосовно того, де діють обмеження і які.

Актуальну інформацію щодо обмежень на поїздки, пов’язаних із спалахом коронавірусу, можна знайти на сайті Міжнародної асоціації повітряного транспортуIATA Travel Center. 

Дані представлені в цій статі, наведені для найпопулярніших країн серед українців.

Більш детальніше з умовами, що запроваджує кожна країна можна ознайомитись безпосередньо на сайті міжнародної асоціації IATA (дані оновлюються і наведені англ. мовою)

 

ПОЛЬЩА (станом на 25.02.2020 р.)

1. Пасажири та екіпаж авіакомпанії, які безпосередньо або опосередковано прибувають з Китаю (Народна Республіка), Гонконгу (САР Китай), Італії, Кореї (Республіки) або Макао (Китай, САР), повинні заповнити загальну форму декларації та "частину здоров'я", надану екіпажем кабіни. Бланки повинні бути передані органам охорони здоров'я у пункті входу.

2. Пасажири та екіпаж авіакомпанії на борту рейсу, де навіть один пасажир прямо чи опосередковано прямує з Китаю (Народний Репортер), Гонконгу (САР Китай), Італії, Кореї (Республіки Китай) або Макао (Китай, САР), повинні заповнити загальну форму декларації та "частину здоров'я", надану екіпажем кабіни. Бланки повинні бути передані органам охорони здоров'я у пункті входу.

 

ІЗРАЇЛЬ (станом на 01.03.2020 р.)

Повна заборона на в’їзд пасажирам, які протягом останніх 14 днів були у Китаї (Китайська Народна Республіка), Гонконг (САР Китай), Італія, Японія, Корея (Респ.), Макао (Китай САР), Таїланд або Сінгапур.

Заборона не поширюється на:

- пасажирів, які летіли транзитом через Китай (КНР), Гонконг (Китай, САР), Італію, Японію, Корею (респ.), Макао (SAR Китай), Таїланд або Сінгапур.

- громадян Ізраїлю, їх подружжя та їх дітей.

- жителів Ізраїлю.

- пасажирів з паспортами "палестинська адміністрація" та їх подружжя.

- жителів Палестинської території.

- дипломатів, які мають акредитацію в Ізраїлі.

 

КАНАДА (станом на 24.02.2020 р.)

Пасажири, які перебували на круїзному кораблі "Діамантова принцеса", підлягають обов'язковій 14-денній ізоляції в карантинному закладі після прибуття в Канаду.

 

ЄГИПТ (станом на 28.02.2020 р.)

Пасажири, які перебували у Бахрейні, Китаї (Народна Республіка), Китайському Тайбеї, Гонконгу (SAR Китай), Ірані, Іраку, Італії, Японії, Кореї (Республіка), Кувейт, Макао (SAR Китай), Малайзії, Сінгапурі, Таїланд або В'єтнам повинні заповнити медичну карту із своїм повним ім'ям, детальною адресою, громадянством, номером рейсу, повним маршрутом, датою прибуття та номером телефону. Вони будуть контролюватися Генеральною карантинною адміністрацією протягом наступних 14 днів.

 

ТУРЦІЯ (станом на 01.03.2020 р.)

Пасажири, які проїзжали  транзитом через Китай або були в Китаї (Народна Республіка), Ірані, Іраку, Італії чи Кореї, за останні 14 днів не дозволяється в'їжджати до Туреччини.

- не стосується громадян Туреччини та резидентів Туреччини.

 

ГОНГ КОНГ (станом на 01.03.2020 р.)

1. Пасажирам, які проживають або перебувають у провінції Хубей (Китайська Народна Республіка) протягом останніх 14 днів, заборонено в'їзд до Гонконгу (SAR China).

- не стосується пасажирів з паспортом Гонконгу (SAR China).

- не стосується пасажирів, які проживають у Гонконгу (SAR China).

2. Пасажирам, які перебували в Китаї, Ірані або регіонах Емілія-Романья, Ломбардія та Венето (що охоплюють Болонью, Мілан, Венецію та Верону) в Італії протягом останніх 14 днів, заборонено в'їжати, якщо їх дозвіл перебування в Гонконгу (SAR China) менше 14 днів.

- не стосується пасажирів з паспортом Гонконгу (SAR China).

3. Пасажирам, які проживають або перебували в Кореї (респ.) Протягом останніх 14 днів, забороняється в'їзд до Гонконгу (SAR China).

- не стосується пасажирів з паспортом Гонконгу (SAR China).

- не стосується пасажирів, які проживають у Гонконгу (SAR China).

4. Пасажири, які прибули з Китаю або перебували в Китаї (Народна Республіка), Кореї (Республіці), Ірані або регіонах Емілія-Романга, Ломбардія та Венето (охоплюють Болонью, Мілан, Венецію та Верону) в Італії протягом останніх 14 днів підлягають обов'язковому карантину протягом 14 днів.

 

ІНДОНЕЗІЯ (станом на 08.02.2020 р.)

Пасажирам та екіпажу авіакомпаній, які перебували в Китаї (Народна Республіка) протягом останніх 14 днів, заборонено в'їжджати в Індонезію або проїжджати через неї транзитом.

- не стосується громадян Індонезії.

не стосується жителів Індонезії.

 

ОАЕ (станом на 29.02.2020 р.)

1. Громадяни Об'єднаних Арабських Еміратів можуть в'їхати до Об'єднаних Арабських Еміратів з національним посвідченням особи, якщо вони виїхали до 28 лютого 2020 року.

2. Громадяни Бахрейну, Кувейту, Оману, Катару та Саудівської Аравії більше не можуть в'їжджати в Об'єднані Арабські Емірати з національним посвідченням особи, вони повинні мати паспорт.

3. Застереження щодо дозволу на поїздки, видане урядом Об'єднаних Арабських Еміратів, громадянам Об'єднаних Арабських Еміратів заборонено їздити до Ірану та до Таїланду

 

США (станом на 27.02.2020 р.)

1. Пасажирам, які перебували в Китаї протягом останніх 14 днів, забороняється в'їзд до США.

- не стосується громадян США.

- не стосується пасажирів, які проживають у США.

2. Пасажири, які перебували в Китаї (Народна Республіка) протягом останніх 14 днів, повинні прибути в один з таких аеропортів:

Атланта (ATL),

Чикаго (ORD),

Даллас, (DFW),

Детройт (DTW),

Гонолулу ( HNL),

Лос-Анджелес (LAX),

Нью-Йорк (JFK або EWR),

Сан-Франциско (SFO),

Сіетл (SEA) та

Вашингтон (IAD).

 

 

Увага! Перепублікація статті можлива виключно за умови активного гіперпосилання такого типу: "Джерело: сервіс пошуку транспорту "Де Бус"

 

 

Потрібно недорого, і швидко в Європу?
Чи з Європи в Україну?

Замов дзвінок через Форму тут >>> або телефонуй:
+ 38(098)584 00 55 (+ Viber)

Без жодних предоплат!

Робота