У Польщі виник скандал через незаконні щеплення знаменитостей від COVID

2021.01.05
У Польщі виник скандал через незаконні щеплення знаменитостей від COVID

Деякі польські політики і представники шоу-бізнесу без черги пройшли вакцинацію від коронавірусу.


У Польщі деякі знаменитості, імена яких не уточнюються, незаконно зробили щеплення від коронавірусу. Про це 5 грудня заявив прес-секретар уряду країни Петро Мюллер, передає РИА Новости.
 
Відзначається, що в першу чергу вакцинують польських медиків, а вже після них почнуть робити щеплення іншим групам населення.
 
"Дійшло до навмисного порушення принципів національної програми вакцинації", - вказав Мюллер.
 
За його словами, окремі особи були незаконно зареєстровані на щеплення під виглядом "немедичного персоналу, що працює в госпіталі".
 
Прес-секретар польського уряду уточнив, що порушення зафіксовані в медичному центрі Варшавського університету і перевірка в установі триває.
 
Медцентру загрожує штраф на суму більше 250 тисяч злотих (близько 67 тисяч доларів).
 
За даними агентства EADaily, серед щеплених знаменитостей - 45-річна актриса Марія Северин, 63-річний співак Міхал Байор і 65-річний тележурналіст Едвард Міжшак.
 
Також у польських ЗМІ з'явилися повідомлення, що й на регіональному рівні політики з правлячої партії Закон і справедливість проходять вакцинацію без черги.


 
У медичному центрі Варшавського університету заявили, що прищепили 18 знаменитостей, які будуть виступати послами в кампанії з вакцинації.
 
Нагадаємо, 27 грудня в Польщі почалася вакцинація проти COVID-19.
 
Згідно із затвердженою черговістю, в першу чергу прищеплюються працівники охорони здоров'я, а потім пенсіонери, поліцейські, вчителі та інші представники "групи ризику".
 
Загальний запис на вакцинацію розпочнеться 15 січня.
 

За матеріалами: Корреспондент.net

Потрібно недорого, і швидко в Європу?
Чи з Європи в Україну?

Замов дзвінок через Форму тут >>> або телефонуй:
+ 38(098)584 00 55 (+ Viber)

Без жодних предоплат!

Робота