Країни ЄС закриваються від Великобританії через мутацію вірусу

2021.01.10
Країни ЄС закриваються від Великобританії через мутацію вірусу

Бельгія, Австрія, Нідерланди припиняють повітряне та залізничне сполучення з Великобританією через виявлений там новий різновид коронавірусу. Німеччина та Франція також зараз обговорюють можливу заборону.

Услід за Нідерландами інші країни Євросоюзу також припиняють повітряне та наземне сполучення із Великобританією після того, як там було виявлено новий варіант коронавірусу. Зокрема, з понеділка, 21 грудня, Бельгія на 24 години припиняє приймати літаки з Великобританії та зупиняє з нею залізничне сполучення, повідомляє агенція AP. За словами прем'єр-міністра країни Александера Де Кроо, це є застережним заходом. "Є дуже багато питань щодо цієї нової мутації, і чи не з'явилась вона вже на материку", - сказав він.

Австрія також перестане приймати літаки з Великобританії, але поки не повідомляється, скільки триватиме заборона, передає агенція APA. Розглядає можливість припинення повітряного сполучення з острівною державою і німецька влада. "Федеральне міністерство охорони здоров'я дуже уважно стежить за подіями у Великобританії, контактує з європейськими сусідами і наполегливо працює над оцінкою інформації про можливий варіант вірусу", - сказав речник міністерства охорони здоров'я Німеччини. 

За даними телеканалу BFM, французька влада також наразі обговорює можливість припинення сполучення з Великобританією. Рішення може бути оприлюднено у неділю. Тим часом Чехія запровадила жорсткіші карантинні заходи для людей, які прибувають з Великобританії. Раніше Нідерланди оголосили про припинення повітряного сполучення з Великобританією, яке діятиме щонайменше до 1 січня 2021 року.

Новий варіант коронавірусу у Британії

Напередодні, 19 грудня, уряд Великобританії вирішив посилити карантинні заходи через виявлення у королівстві нового варіант вірусу. Його виявили на південному сході Англії, про що влада повідомила 14 грудня. З огляду на швидке зростання показників захворюваності, припускають, що новий варіант коронавірусу може швидше поширюватися, ніж відомі досі, сказав головний лікар Англії Кріс Уітті. Утім, поки немає доказів того, що він є більш смертоносним або вливає на дію вакцини чи лікування.

Технічна керівниця ВООЗ щодо COVID-19 Марія Ван Керкхове підтвердила, що мутований коронавірус має здатність поширюватися швидше, ніж попередній варіант коронавірусу. За її словами, новий варіант також був виявлений у Данії, Нідерландах та Австралії. "Чим довше цей вірус поширюється, тим більше можливостей є для його зміни. Отже, нам дійсно потрібно зробити все можливе, щоб запобігти його розповсюдженню, і мінімізація його поширення зменшить шанси для його зміни", - зазначила Керкхове.

Джерело: DW.com

Потрібно недорого, і швидко в Європу?
Чи з Європи в Україну?

Замов дзвінок через Форму тут >>> або телефонуй:
+ 38(098)584 00 55 (+ Viber)

Без жодних предоплат!

Робота