У Нідерландах і Данії спалахнули погроми через локдаун. Фото і відео

2021.01.28
У Нідерландах і Данії спалахнули погроми через локдаун. Фото і відео

У Нідерландах після мітингів проти коронавірусних обмежень, які були розігнані через комендантську годину, група молодих людей підпалила центр тестування на COVID-19 і закидала поліцію петардами. Погроми призвели до великих руйнувань і збитків.

Протестні акції відбулися у декількох містах країни – Гаазі, Амстердамі, Тілбурзі, Бреді, Арнемі, Венло, Енсхеді й Ейндховені, яке постраждало найбільше, повідомляє The Telegraph. Мітинги пройшли також у Копенгагені, Данія (щоб подивитися фото і відео, доскрольте новину до кінця).

У Нідерландах заворушення почалися після того, як правоохоронці оштрафували щонайменше 3600 осіб за порушення комендантської години, яка діє з 21:00 суботи до 16:30 неділі. По всій країні десятки громадян було арештовано за недотримання цього правила, або за пов'язане з ним насильство.

У Штайні, недалеко від бельгійського кордону, молоді люди відмовилися повернутися додому. А коли силовики спробували їх затримати, почали кидати в них каміння і петарди.

На вулицях міст демонстранти розбили вітрини магазинів і деякі розграбували, спалили сміттєві баки, велосипеди й автомобілі. Найбільше шкоди зазнав Ейндховен – до 30 комунальників там із самого ранку 25 січня намагалися навести порядок. Було розбито й будівлю вокзалу – її огородили стрічкою, щоб не наражати на небезпеку мандрівників, оскільки з першого поверху там продовжило падати скло.

Влада нідерландського рибальського села Урк, де було спалено випробувальний коронавірусний центр, назвала заворушення "ляпасом" місцевому медперсоналу.

Водночас у Копенгагені, Данія, було підпалено манекен із зображенням прем'єр-міністра Метте Фредеріксена, коли на континенті спалахнули протестні акції проти ізоляції під час локдауну.

Фото - 1

Фото - 2

Фото - 3

Фото - 4

Відео протестів

Джерело: Obozrevatel.com

Потрібно недорого, і швидко в Європу?
Чи з Європи в Україну?

Замов дзвінок через Форму тут >>> або телефонуй:
+ 38(098)584 00 55 (+ Viber)

Без жодних предоплат!

Робота