Спецконтроль на кордонах у Польщі: що варто знати водіям?

2020.03.10
Спецконтроль на кордонах у Польщі: що варто знати водіям?

Як пoвідoмляє Yavp.pl з пoсиланням на biznes.wprost.pl, санітарний контроль запровадили через загрозу поширення коронавірусу.

Вже сьогодні він запрацює на 4-х пунктах кордону з Німеччиною (Колбасково, Свєцко, Ольшина, Єнджиковіце) та на одному з Чехією (Гожичкі). Впродовж наступних кільканадцяти годин - на інших ділянках польського кордону. 
Зокрема, за словами керівника МВС Польщі, в пунктах пропуску на кордоні з Україною, Білоруссю та Росією санітарний контроль варто очікувати вже з вівторка, 10 березня. 

Що відбувається?

Будуть створені спеціальні санітарні пункти, підготовлені для прийому пацієнтів із підозрою на коронавірус Covid-19. Контролю підлягатимуть усі транспортні засоби, призначені для перевезення пасажирів: автобуси, мікроавтобуси. 

У місцях контролю чергуватимуть автомобілі “швидкої”. Будуть також медичні рятувальники. Оглядатимуть всіх пасажирів та водіїв автобусів і мікроавтобусів, які в’їжджатимуть до Польщі. Перед санітарним контролем їм також роздаватимуть спеціальні картки для заповнення особистими даними. Такі картки будуть доступні польською та англійською мовами.

Як виглядатиме контроль?

У водіїв та пасажирів мірятимуть температуру. У кожного також перевірятимуть документи, та звірятимуть їхні дані з даними, вписаними в спеціальні картки. Через це участь у санітарному контролі братимуть також прикордонники та поліцейські.  
Якщо все буде впорядку, то цей процес не буде надто тривалим. Якщо ж у когось підозрюватимуть коронавірус, то транспортний засіб, яким подорожуватиме людина, буде ізольовано для вчинення подальших дій.

Що далі?

Протягом 2-х наступних днів обіцяють запровадити такий санітарний контроль і для пасажирів потягів. В першу чергу тих, які прибуватимуть до Польщі з Німеччини та Чехії.

На цей момент у Польщі офіційно підтвердили 20 випадків коронавірусу: 5 - в Рацибожі, 3 - у Вроцлаві й Варшаві, по 2 в Щецині, Оструді та по 1 в Зеленій Гурі, Кракові, Познані, Чешині й Мазовецькому воєводстві. 

Влада країни сьогодні, 10 березня, ухвалила рішення скасувати всі масові культурно-розважальні заходи. Крім того, без глядачів проходитимуть спортивні події, в тому числі футбольні матчі. Таким чином запланована на 31 березня товариська гра збірних Польщі та України в Хожуві (Сілезьке воєводство) відбудеться при порожніх трибунах.

Картки водія та пасажира будуть доступними в польсько-українській, польсько-російській та польсько-англійських версіях. Ті, хто подорожуватимуть наземним пасажирським транспортом, можуть заздалегіть завантажити їх, роздрукувати та заповнити, щоб відразу пред'явити на кордоні.
Скачати картку пасажира (польсько-українська версія)

Скачати картку водія (польсько-українська версія)
У таких бланках потрібно буде вказати свої персональні, адресні дані та контактну особу на той випадок, якщо з вами станеться щось неприємне. 


 

Потрібно недорого, і швидко в Європу?
Чи з Європи в Україну?

Замов дзвінок через Форму тут >>> або телефонуй:
+ 38(098)584 00 55 (+ Viber)

Без жодних предоплат!

Робота