У Польщі – перша смерть від коронавірусу

2020.03.12
У Польщі – перша смерть від коронавірусу

Міністр здоров’я Польщі Лукаш Шумовський повідомив про введення у Польщі стану епідемічної загрози. Як пояснив він, це означає, що відомство зможе вводити тимчасову заборону на переміщення осіб або заборону торгівлі деякими продуктами. Відповідне розпорядження щодо стану епідемічної загрози у Польщі Міністерство здоров’я видало у четвер:

«Це означає, що у наступних розпорядженнях міністр здоров’я може тимчасово обмежити людей специфічним способом переміщення, може тимчасово обмежити і заборонити торгівлю певними продуктами, може тимчасово обмежити функціонування деяких установ та закладів праці і може ввести заборону організації заходів та будь-яких зібрань із визначеною у розпорядженні кількістю людей».

Лукаш Шумовський нагадав, що вчора Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила пандемію у зв’язку з коронавірусом.

Міністр здоров’я ще раз звернувся із особливим проханням до молоді. «Це не вільний час. Не недооцінюймо вірусу, будьмо відповідальні та залишаймося в ізоляції», – наголосив він.

Лукаш Шумовський також подякував полякам за сумлінне дотримання правил карантину. Він повідомив, що лише 16 з 1200 осіб, котрі по всій Польщі перебувають на карантині, не були у місці його проходження. Число хворих на коронавірус у Польщі зросло до 49. У місті Познань померла 57-річна жінка, у якої раніше виявили зараження китайським патогеном. Про це у четвер повідомив Польське радіо заступник мера Познані Єнджей Солярський: «На цю мить ми маємо дві заражені особи, а ще одна померла. Її родину поінформував про це лікар. Ми Вас також інформуємо про це. Натомість дві інші особи почуваються добре. У лікарні під наглядом перебуває 16 осіб». Відомо, що жінка, обтяжена ще одним серйозним захворюванням, перебувала в інфекційному відділенні багатопрофільної міської лікарні у Познані. Санітарні служби підтвердили коронавірус також у її чоловіка та доньки. Повідомляється, що її стан був важким від початку: пацієнтка мала симптоми дуже важкої клінічної пневмонії та була підключена до апарату штучної вентиляції легень і впала у фармакологічну кому. Президент Анджей Дуда висловив співчуття родичам жінки: «До мене дійшла трагічна звістка з Познані. Сталося те, чого ми, на жаль, боялися. За останні дні маємо першу особу, котра померла унаслідок захворювання коронавірусом. Я висловлюю свої співчуття її рідним» Як розповідала Наша Польща, з підозрою на коронавірус госпіталізували українця, який повернувся із Польщі.

Джерело матеріалу: https://nashapolsha.pl/

Потрібно недорого, і швидко в Європу?
Чи з Європи в Україну?

Замов дзвінок через Форму тут >>> або телефонуй:
+ 38(098)584 00 55 (+ Viber)

Без жодних предоплат!

Робота