Стало відомо, скільки українців залишилося в Польщі

2020.05.11
Стало відомо, скільки українців залишилося в Польщі

Станом на травень 2020 року у  Польщі зараз знаходиться, приблизно, мільйон наших громадян, а 180 тисяч українців виїхали додому через пандемію.

У Польщі досі знаходиться близько 1 млн українців, про що повідомив посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький в ефірі Українського радіо.
 
"У нас в Польщі залишилися близько 1 млн громадян України, вони не повернулися в Україну, вони працюють або є студентами, - сказав він.
 
За словами посла, приблизно, 180 тисяч наших громадян повернулися додому, що складає близько 10-15% від загальної кількості.
 
Ціхоцький зазначив, що зараз багато українців звертаються до консульств і посольства Польщі з питаннями, коли вони зможуть потрапити в Польщу.
 
Це питання, як стверджує дипломат, залежить від ситуації з коронавірусом у світі, а також транспортним сполученням між країнами.
 
Як повідомлялося, в Польщі визнали, що приїзд українських трудових мігрантів прискорив зростання економіки.
 
Відзначимо, багато країн ЄС, в тому числі Польща, відчули нестачу робочих рук у зв'язку з відтоком заробітчан через пандемію. При цьому вже з'явилася інформація, що Польща готує чартери для українців для роботи.

Джерело: Кореспондент.net

Відвеземо до кордону (будь-яке місто України) та довеземо від кордону до міста у Польщі:

Потрібно недорого, і швидко в Європу?
Чи з Європи в Україну?

Замов дзвінок через Форму тут >>> або телефонуй:
+ 38(098)584 00 55 (+ Viber)

Без жодних предоплат!

Робота