Німеччина скасовує 14-денний карантин для осіб, які в’їжджають з ЄС

2020.05.17
Німеччина скасовує 14-денний карантин для осіб, які в’їжджають з ЄС

Мандрівники з країн ЄС, Шенгенської зони й Великобританії, які перетинають кордони Німеччини, більше не муситимуть самоізолюватися протягом 14 днів. Але для громадян третіх країн це правило залишиться чинним.

Німеччина продовжує послаблювати карантинні обмеження, запроваджені у зв'язку з пандемією коронавірусу. Для мандрівників, які в'їжджатимуть у Німеччину з країн Євросоюзу, Шенгенської зони, а також Великобританії, скасують обов'язок 14-денної самоізоляції після перетину німецьких кордонів.

Такі громадяни повинні будуть самоізольовуватися лише в тому разі, якщо в'їжджатимуть із країн, де спостерігається високий коефіцієнт зараження на COVID-19, заявив речник міністерства внутрішніх справ Німеччини у п'ятницю, 15 травня.

Карантин для громадян третіх країн

Однак для мандрівників, які в'їжджатимуть до Німеччини з так званих третіх країн (які не входять до ЄС та Шенгенської зони), обов'язок самоізолюватися протягом 14 днів залишиться.

У Берліні домовилися про "загальну лінію" пом'якшення обмежень, а рішення щодо окремих деталей ухвалюватимуть уряди федеральних земель, повідомив речник німецького МВС. Очікується, що вже наступного тижня це рішення набуде чинності в усіх землях. 15 травня правила в'їзду пом'якшили, зокрема, землі Тюрингія й Північний Рейн - Вестфалія.

Вікриття кордонів Німеччини

Рішення послабити правила щодо самоізоляції було ухвалене у зв'язку з тим, що Німеччина планує відкрити кордони 15 червня. Уже з 16 травня контроль на всіх німецьких кордонах стане вибірковим, а кордон із Люксембургом - знову повністю прозорим. Із середини червня Берлін очікує відновлення вільного пересування в межах ЄС.

Однак не виключено, що Німеччина знову скасує послаблення карантину, якщо у країні зафіксують підвищення кількості заражень коронавірусом. Орієнтир для цього - 50 нових інфікувань на 100 тисяч населення протягом семи днів, повідомляє інформагенція AFP.

Обов'язок самоізоляції для всіх громадян Німеччини та іноземців запровадили з 9 квітня. Виняток зробили тільки для сезонних робітників, медперсоналу, співробітників поліції та деяких інших категорій.

Джерело: Deutsche Welle

Відвеземо до кордону (та заберемо). Бус до 8 чоловік. Та інші варіанти доїзду тел. (+Viber)   + 38 (098) 584 00 55

Потрібно недорого, і швидко в Європу?
Чи з Європи в Україну?

Замов дзвінок через Форму тут >>> або телефонуй:
+ 38(098)584 00 55 (+ Viber)

Без жодних предоплат!

Робота